Repatriëring in buitenland - BeforeYouGo.be

In buitenland


Wanneer een Belg overlijdt in het buitenland, dan moet de lokale overheid op de hoogte gebracht worden, alsook de Belgische ambassade of het consulaat. Meestal zal de lokale overheid een overlijdensakte opstellen, maar als dat niet mogelijk is, zal de ambassade / het consulaat dit doen. Zij zullen je ook alle informatie geven over repatriëring naar België.

Het is niet verplicht om de buitenlandse overlijdensakte te laten overschrijven naar de Belgische registers van de burgerlijke stand, maar dit is toch aan te raden. Zo moeten er bij opvraging geen buitenlandse instanties gecontacteerd worden. De akte moet wel gelegaliseerd zijn en door een beëdigd vertaler worden vertaald.

De overleden persoon kan begraven worden in het land van overlijden of in het eigen land. In het laatste geval moet het lichaam overgebracht worden via repatriëring. De plaatselijke wetsdokter moet hiervoor toelating geven. Let wel: voor luchttransport gelden strenge transportvoorschriften, naargelang het land. Om die reden is het best om zo snel mogelijk een uitvaartverzorger te contacteren. Deze kan de taak uit handen nemen en vermijden dat je in bepaalde valkuilen trapt.

Bekijk de richtprijzen voor repatriëring via het repatriëringscentrum Mortuary Brussels Airport van DELA.Reactie

Tekst verplicht
Annuleer

Meld

Gelieve een geldig emailadres in te geven

Annuleer