Culturen en religies - BeforeYouGo.be

Culturen en religies


In elke religie gaat men anders om met uitvaart. Soms wordt dit zeer uitbundig gevierd en soms heel sereen, dat verschilt van cultuur tot cultuur.

In elke cultuur krijgen mensen te maken met verlies, en iedereen reageert daar anders op. Buiten de individuele verschillen in rouwverwerking zijn er bepaalde rituelen en gewoonten die cultureel en/of religieus geïnspireerd zijn.

We kunnen niet elke cultuur bespreken, maar maakten een selectie van degene die in België de meeste invloed hebben. Omdat we niet alle gebruiken van de verschillende strekkingen en subgroepen kunnen bespreken, behandelen we de verschillende tradities in grote lijnen volgens de meest algemene vorm. Binnen religies en culturen is er immers ook nog sprake van grote verschillen. Bovendien is er steeds meer integratie van traditionele gebruiken en de moderne westerse opvattingen.

De rouw gebeurt in het algemeen volgens dezelfde stadia, maar er zijn culturele verschillen in het omgaan met verdriet, en met de rouwrituelen na een overlijden.Reactie

Tekst verplicht
Annuleer

Meld

Gelieve een geldig emailadres in te geven

Annuleer