Met Mini naar laatste rustplaats - BeforeYouGo.be

Met Mini naar laatste rustplaats

  • 16/03/2016
  • Geschreven door
  • 0 Reacties

Mini

Uitvaartverzorging Bosmans uit Lier beschikt over 2 grote Amerikaanse lijkwagens. Die gebruiken ze wanneer een urne naar de kerk of naar de begraafplaats moet worden gebracht. Maar zo'n kleine urne in zo'n grote corbillard, dat vonden uitvaartondernemers Mario De Meutter en Sandra Op de Beeck toch een beetje overdreven. Dus kwamen ze beiden op het idee om hiervoor een kleiner voertuig te gebruiken.

"We hebben op het wereldwijde web gezocht naar kleine, bruikbare automodellen en de Mini Cooper Clubman sprong er met kop en schouders bovenuit. Een gespecialiseerde firma heeft onze nieuwe Mini omgetoverd tot een prachtige urne- en bloemenwagen. De achterkant werd volledig verwijderd. Zo gingen de achterbank, de zijkanten en de vloer eruit. In de plaats kwam een verhoogde vloer die we op de begraafplaats kunnen uitschuiven. Normaalgezien plaatsen we op de begraafplaats een tafeltje met daarop de urne. Vandaag rijden we tot waar we moeten zijn en schuiven de urne uit de Mini voor een laatste groet. Twee voordelen: de nabestaanden moeten veel minder lang wachten en alles oogt veel mooier", aldus Mario De Meutter.

Het dak werd ook aangepast zodat ze er mooie rouwbloemen of rouwkransen aan kunnen hangen. Zo kan de Mini ook gebruikt worden als bloemenwagen bij grotere begrafenissen. Het is de eerste uitvaartonderneming in België die een Mini Cooper als rouw- en bloemenwagen gebruikt. En de reacties van families liegen er niet om. De Mini wordt vaak geboekt bij een uitvaart. Enerzijds omdat het een uniek en mooi voertuig is, anderzijds omdat nabestaanden vaak de redenering maken dat ze zo'n grote corbillard eigenlijk niet nodig hebben.

"Maar vergis u niet, het kostte bijna evenveel geld om de Mini te laten ombouwen als de aankoop van het voertuig zelf. We zijn dan ook blij dat de reacties zo positief zijn en dat 8 op de 10 families die kiezen voor een crematie ook kiezen voor onze Mini", besluit De Meutter.

Een grandioos idee dus voor andere uitvaartondernemers?

Meer weten over groen vervoer bij een uitvaart? Bezoek dan zeker deze pagina in ons Groene uitvaart dossier.

Meer weten over crematie? Bezoek dan ons Crematie dossier.

 


Reacties