Herdenkingsplechtigheid De Lage Drempel - BeforeYouGo.be

Herdenkingsplechtigheid De Lage Drempel

  • 22/03/2016
  • Geschreven door
  • 0 Reacties

Vijver herdenkingsdienst

Natascha Rylant en Amaat van Uitvaartcentrum Thibaut in Mechelen hebben op 22 maart jl. als vrijwilliger meegewerkt aan een herdenkingsdienst die georganiseerd werd door vzw De Lage Drempel in de Maneblussersstad. De Lage Drempel is een toegankelijke vzw die activiteiten organiseert voor minderbedeelden en samenwerken met vrijwilligers. Het was een mooie en bijzondere viering. Zo zorgden studenten voor een heerlijk soepje en kwamen het koor en enkele sprekers de viering opluisteren.

Bloemen met afscheidsboodschappen


Patricia Verbeeck (Raadslid Sociaal Huis) zorgde voor een warme welkom-speech. Daarna werd de viering ingezet met prachtige teksten en innemende gedichten van o.a. Peter van Het huis van de Mens, Ann Meskens en Pat Donnez. De vele bezoekers aan De Lage Drempel maakten het geheel compleet. Voor de herdenkingsviering werden er bijzondere bloemen van papier in elkaar geknutseld door enkele bezoekers. Op deze bloemen konden nabestaanden mooie afscheidsboodschappen schrijven. De bloemen waren zo gevouwen dat ze in het water op een bijzondere manier 'openbloeiden'. Na de herdenkingsplechtigheid werden de bloemen dan ook in de vijver van de tuin te water gelaten. De symboliek van dit ritueel was dan ook heel sereen en mooi. Iedereen werd er stil van...

Na de viering werd er nog lekkere warme soep voorzien voor iedereen. Uitvaartcentrum Thibaut zorgde voor een mooi herdenkingskaartje en een herinneringskaars voor elke bezoeker. Het vergeet-mij-nietje op het kaartje is een ontwerp van een bezoekster. Dit was immers het thema van de herdenkingsviering vorig jaar.

Bedankt Natascha Rylant en Amaat van Uitvaartcentrum Thibaut voor deze korte samenvatting.


Reacties