Facebook grootste digitale begraafplaats - BeforeYouGo.be

Facebook wordt grootste digitale begraafplaats

  • 09/03/2016
  • Geschreven door
  • 0 Reacties

Facebook logo

De sociale netwerksite Facebook is aan het uitgroeien tot de grootste digitale begraafplaats ter wereld. Tegen 2098 kunnen er immers meer dode 'gebruikers' zijn dan levende, zo heeft het Britse SkyNews maandag op gezag van wetenschappelijk onderzoek gemeld.

Statistiscus Hachem Sadikki van de universiteit van Massachusetts startte van de vaststelling dat er momenteel wereldwijd ongeveer 1,5 miljard gebruikers van Facebook zijn. Het aantal nieuwe gebruikers plafonneert terwijl de site niet automatisch de profielen van overleden gebruikers wegwerkt.

De enige manier om een profiel te verwijderen is immers dat iemand inlogt met het paswoord van de overleden dierbare en dat profiel dan schrapt. Maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat de meeste mensen dit ook daadwerkelijk zullen kunnen doen, omdat de meesten hun paswoord niet met familieleden, partners of andere mensen delen.

In 2010 overleden er zowat 385.000 gebruikers van Facebook. In de loop van dit jaar zou dat naar verwachting oplopen tot tegen het miljoen. Conclusie: tegen 2098 zullen er meer dode dan levende gebruikers zijn, aldus Saddiki.

Dus, bezoek de DELA Facebook-pagina voor het te laat is en sla je paswoorden voor online profielen op in onze GRATIS digitale kluis safeinheaven.be. Zo krijgen je vertrouwenspersonen bij jouw overlijden de paswoorden van jouw digitale accounts en kunnen ze die op jouw vraag afsluiten of juiste laten verder leven. Aan jou de keuze...


Reacties