Change Afternoon i.s.m. DELA - BeforeYouGo.be

Change Afternoon over een andere kijk op de dood i.s.m. DELA

  • 01/02/2016
  • Geschreven door
  • 0 Reacties

spacer

Op zondag 20 maart 2016 organiseert CHANGE think positive in samenwerking met DELA een CHANGE-Afternoon met als thema 'Een andere kijk op de dood'.

Quote Patrik SomersOp Allerzielen herdenken we onze dierbaren die dit leven hebben verlaten. Dit roept vaak verdriet op, maar evenzeer dankbaarheid voor wat is geweest? Maar hoe zou het zijn om dit SAMEN te herdenken? Dan kan het leed gedeeld worden en kan de dankbaarheid nog intenser worden. Als we ook woorden van troost en zalvende muziek kunnen hiren, kan er een ander gevoel ontstaan over het afscheid.

En als we tevens via getuigenissen of nieuwe inzichten moed kunnen vinden en onze angst voor de dood verzachten, dan kan langzaamaan de zon door de wolken breken en het gevoel ontstaan dat het leven écht mooi is.

Een voedende namiddag voor nabestaanden en al diegenen die de dood beter willen begrijpen en tot het besef willen komen dat de dood deel uitmaakt van het leven. Dit evenement is zowel interessant voor (professionele) begeleiders als voor mensen die anders willen omgaan met het (nakende) verlies van een dierbare, als voor diegenen die zelf in hun laatste levensfase zitten.

WANNEER? 20 maart 2016 van 13u30 tot 17u30

WAAR? Uitvaartcentrum Timmermans - Antwerpsestraat 49 - Mortsel

PROGRAMMA


13u30

Inloop en warm onthaal met muziek

13u45 - 14u15

Wim SchampWelkomst woord door Gina De Grootte over het waarom van deze namiddag. Het overlijden van haar man Wim Schamp op 2 november 2014, zette Gina (de grote bezielster van CHANGE Think Positive) er toe aan om het taboe rond de dood te doorbreken en er met andere ogen naar te kijken. Verbinding is de rode draad doorheen de hele namiddag

14u15 - 15u

Getuigenis van jonge mama Audrey Loman over hoe ze de dood van haar 7 weken oude baby een plaats gaf

15u - 15u45

Een rouwcoach aan het woord

15u45 - 16u

KOFFIEBREAK

16u - 17u

Patrik Somers over aandacht voor de nabestaanden: omgaan met de dood is omgaan met emoties, relaties en zingeving.

17u - 17u30 

Dank- en afscheidswoord door initiatiefneemster Gina De Grootte

Deze namiddag kost 29 euro en inschrijven kan via de 'CHANGE Think Positive' website.


Reacties