Docente maakt rouwkoffer - BeforeYouGo.be

Docente maakt rouwkoffer

  • 06/05/2015
  • Geschreven door
  • 0 Reacties

Rouwkoffer

Katrien De Decker is 33 jaar, komt uit Zottegem en doceert aan de Odisee Hogeschool in Aalst. Naar aanleiding van het overlijden van een goede vriend, kwam ze op het idee om een rouwkoffer te ontwikkelen en dit voor alle leeftijden. Het kan dus peuters, kinderen, tieners en volwassenen helpen bij het verwerkingsproces. In de bijzondere rouwkoffer zitten prentenboeken, literatuur voor volwassenen, gedichten, poppen, een doosje vol symbolen, een herinneringsboekje, een troostboom en nog veel meer.

Katrien had een half jaar nodig om al deze spullen te verzamelen. "Vier jaar geleden overleed Jeroen, een heel goede vriend van me, aan leukemie. Met de andere vrienden van Jeroen hebben we toen een vzw opgericht om het belang van bloed geven in de kijker te zetten. Maar we stelden ook vast dat er nood was aan hulpmiddeltjes om vooral kinderen en jongeren te helpen bij het verlies van een dierbare. Een soort van koffer van troost om hen ertoe aan te zetten om over het verlies te praten. Zo is onze rouwkoffer geboren. We hebben er nu drie, samen goed voor een inhoud van 5.000 euro. Ze werden betaald door de vzw die we opgericht hebben en de naam BAKERO-friends kreeg", aldus Katrien.

Iedereen kan GRATIS een koffer lenen in het Emmaüshuis in Aalst of in het Huis van Kind in Zottegem. "Het concept rouwkoffer is echter niet nieuw. Maar hier specifiek in onze regio was Oudenaarde de dichtstbijzijnde plaats waar je zo'n koffer kon vinden. Nochtans zit er in elke klas wel een kind dat verdriet heeft. De oorzaken kunnen verschillend zijn: overlijden van een dierbare, zelfdoding, ziekte, maar ook een verhuis of een scheiding. Zeker in klasverband is er meer aandacht nodig voor emoties en verdriet", besluit Katrien.

Daar zijn wij het volledig mee eens. Blij dat dit soort koffers gratis worden aangeboden. Iedereen heeft immers het recht om verdriet te kunnen verwerken.

Wij hebben onze eigen troostdoos in samenwerking met de politiezone AMOW.

Meer informatie over rouwen vind je hier.

Bron: Nieuwsblad Dender


Reacties